? Στο σινεμά η εβδομάδα είναι ψιλοαδιάφορη, ας δούμε άλλη μια κυκλοφορία που βγήκε κατευθείαν σε dvd.  Στο «ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ Ν. ΥΟΡΚΗ», όπως είναι και η ελληνική μετάφραση, παρακολουθούμε να συναρμολογείται ένα πολύ περίεργο πάζλ.
Τα κομμάτια είναι ένας Νονός (όχι αυτός που αγοράζει λαμπάδες), ένας κρεοπώλης και ένας καθαριστής φρεατίων (Ήθαν Χωκ).
Ο σεναριογράφος δεν ακολουθεί γραμμική αφήγηση αλλά χρησιμοποιεί συνέχεια flash forwards και flash backs έχοντας σαν κεντρικό άξονα τη μοναδική σκηνή στην ταινία όπου και οι τρείς χαρακτήρες βρίσκονται μαζί.
Θυμίζει πολύ το Βαβέλ του Ιναρίτου απλά δεν είναι τόσο περίπλοκα δομημένο, πράγμα που λειτουργεί υπέρ του, αφού δεν καταλήγει να χαθεί μέσα στο λαβύρινθο που έχει δημιουργήσει όπως στην ταινία του μεξικάνου δημιουργού.
Ο Ήθαν Χωκ είναι για μια ακόμη φορά εξαιρετικός στο ρόλο του χωρίς να «καπελώνει» τους άλλους δύο πρωταγωνιστές.  Τρεις χαρακτήρες με ελπίδες και όνειρα αλλά και φόβους έχουμε εδώ λοιπόν.  Το ποιος θα κερδίσει και ποιος θα χάσει από τη μεταξύ τους σχέση το ξέρει μόνο ο θεατής.  Άλλο ένα διαμαντάκι λοιπόν, με τη σφραγίδα της EUKOPACORP την οποία μέχρι στιγμής δεν έχω δει να κάνει «φάουλ» σε καμία ταινία όπου μπαίνει η σφραγίδα της ως παραγωγός.
Αν είναι του γούστου σας το LITTLE NEW YORK  μπορείτε επίσης να τσεκάρετε τα «Βαβέλ», «21 γραμμάρια», και το εκπληκτικό «Χαμένες αγάπες» ή αλλιώς «Amores Perros» ο πρωτότυπος τίτλος.
Ας προετοιμαστούμε λοιπόν με αυτό το «σταυρόλεξο» του James De Monaco γιατί μες τις επόμενες μέρες έρχεται το «Inception» του Nolan με τον Leonardo Di Caprio που οι φήμες το θέλουν να είναι για πολύ δυνατούς λύτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.