Mουσική και βραβεύσεις στη λήξη της 63ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς

0
247

Με μουσική, βραβεύσεις, σύντομες ομιλίες του δημάρχου Κηφισιάς, Γιώργου Θωμάκου, και της προέδρου της Ανθοκομικής Έκθεσης, Κλεοπάτρας Χατζοπούλου, πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης της 63ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς, την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 στο Άλσος Κηφισιάς.

Χιλιάδες επισκέπτες επισκέφθηκαν και φέτος την Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, προμηθεύθηκαν άνθη και φυτά, ενημερώθηκαν από παραγωγούς, παρακολούθησαν εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις στον όμορφο χώρο του Άλσους Κηφισιάς «Δημήτρης Ζωμόπουλος».

Ένα υπέροχο ταξίδι στο κόσμο των χρωμάτων και των αρωμάτων έφτασε και φέτος στην ολοκλήρωσή του.

Δεκαοκτώ ημέρες γεμάτες ανοιξιάτικες ευωδίες, αλλά και με πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα, προσέλκυσαν, όπως ενημερώνει ο Δήμος Κηφισιάς, πάνω από 80.000 επισκέπτες, στο Άλσος Κηφισιάς «Δημήτριος Ζωμόπουλος».

Η τελετή λήξης τη φετινή χρονιά ήταν αφιερωμένη στη χορωδιακή μουσική με τη συμμετοχή της Παιδικής χορωδίας Μαντολινάτα – Αγ. Παντελεήμονα Αχαρνών, της Παιδικής Χορωδίας Μικροί Τροβαδούροι, και της Φιλαρμονικής του Δήμου Κηφισιάς, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Φίλιππου Χίου και το κλείσιμο με τη Χορωδία Κηφισιάς 1937, η οποία φέτος γιορτάζει 80 χρόνια από την ίδρυσή της. Μια επιλογή που ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους οι οποίοι παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις ερμηνείες των χορωδών και των μουσικών σιγοτραγουδώντας  μαζί τους τα εξαιρετικά διαχρονικά τραγούδια που ακούστηκαν.

«Η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς είναι ριζωμένη στις καρδιές μας και ζυμωμένη στον χρόνο προκειμένου να παραμένει νεανική και ζωντανή και κάθε χρόνο να παρουσιάζει στο κοινό κάτι καινούργιο και μοναδικό. Για πάντα Ανθοκομική για πάντα Κηφισιά!!!», τόνισε ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, αναφερόμενος στη διαχρονικότητα του θεσμού. Ο κ. Θωμάκος επεσήμανε, επίσης, ότι η Ανθοκομική Κηφισιάς είναι μια ιδέα, ένα πολυδιάστατο γεγονός, για το οποίο εργάζονται σκληρά οι περισσότερες υπηρεσίες του Δήμου, αλλά και το εποχικό προσωπικό. Ευχαρίστησε για την ποιοτική επιτυχία της έκθεσης την πρόεδρο της, Κλεοπάτρα Χατζοπούλου, την αντιπρόεδρο της, Δήμητρα Αγαπάκη, η οποία έκανε και την παρουσίαση της βραδιάς, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανθοκομικής Έκθεσης, τους ανθοπαραγωγούς, ανθοφυτωριούχους, παραγωγούς, συλλόγους, τις εταιρείες κοινωνικής φροντίδας και όλους όσοι συμμετείχαν με οποιοδήποτε τρόπο στην φετινή έκθεση.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Ανθοκομικής Έκθεσης ευχαρίστησε τον δήμαρχο Κηφισιάς που της ανέθεσε τον εμβληματικό για την Κηφισιά θεσμό της Ανθοκομικής Έκθεσης. Όπως είπε και η ίδια «φέτος δημιουργήσαμε μια ζεστή και φιλική για τους επισκέπτες έκθεση, στην οποία άνθισαν όχι μόνο φυσικά λουλούδια, αλλά και λουλούδια τέχνης, πολιτισμού και εκπαίδευσης».

Ακολούθως πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένες βραβεύσεις της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς, με το πρώτο Βραβείο του Καλύτερου Περιπτέρου Ανθέων να ονομάζεται «Γιώργος Χιωτάκης» εις μνήμη του επίτιμου μέλους του ΝΠΔΔ Ανθοκομική Έκθεση Δήμου Κηφισιάς.

Αναλυτικά τα βραβεία της 63ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς είναι:

 • Βραβείο «Γιώργος Χιωτάκης». Απενεμήθη στους αδερφούς Ξενάκη από τον δήμαρχο Κηφισιάς, Γιώργο Θωμάκο.
 • Βραβείο Εκθεσιακού Περιπτέρου. Απενεμήθη στο Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Κηφισιάς από τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Πρασίνου, Γιώργο Κομιανό.
 • Βραβείο Εκθεσιακού Περιπτέρου. Απενεμήθη στον κ. Ιωάννη Γρύλλη για τη χορηγία υδρόβιων φυτών προς ολοκλήρωση της ανάπλασης της μικρής λίμνης που επισκευάστηκε, όπως ενημερώνει ο Δήμος, φέτος μετά από πολλά χρόνια μη λειτουργίας. Τη βράβευση έκανε το μέλος του Δ.Σ. Ανθοκομικής Έκθεσης Δήμου Κηφισιάς, Ιωάννης Κιτάντζης.
 • Βραβείο Έκθετη για τη συμμετοχή του στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα. Απενεμήθη στον κ. Απόστολο Ζερκούλη για την παρουσίαση – κατασκευή «Βonsai». Τη βράβευση έκανε η πρόεδρος της «Μένανδρος Α.Ε.», Πόλυ Αστερίου.

Επίσης βραβεύτηκαν:

 • Το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών για τη διαχρονική προσφορά του στην Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς και για τη συμμετοχή του στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της 63ης Ανθοκομικής. Το βραβείο παρέλαβε η κα Βάσω Τσαλαβούτα προκειμένου να παραδοθεί στη Δ/νση του ΙΓΕ.
 • Το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο για τη συμμετοχή του στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της 63ης  Ανθοκομικής. Το βραβείο παρέλαβε η δ/ντρια του Ινστιτούτου δρ. Κυριακή Μαχαίρα από την πρόεδρο της Ανθοκομικής Έκθεσης Δήμου Κηφισιάς, Κλεοπάτρα Χατζοπούλου
 • Βραβείο τιμής ένεκεν απενεμήθη στον κ. Ιωάννη Λαδάκη για τη διαχρονική οργάνωση του Γύρου Κηφισιάς «Αντίκες και Λουλούδια». Το βραβείο παρέλαβε  το επίτιμο μέλος της Ανθοκομικής, Περικλής Καραγιαννάκης, προκειμένου να παραδοθεί στον κ. Ιωάννη Λαδάκη.
 • Η συγγραφέας Ουρανία Παρδάλη-Νομικού για την πολύχρονη συμβολή της στην ανάδειξη του προαστίου της Κηφισιάς. Το βραβείο παρέδωσε στην κα Νομικόυ η αντιδήμαρχος Κηφισιάς, Ζέτη Κασιμάτη.
 • Ο Σύλλογος « Άγγιγμα Ζωής» για την πολύπλευρη κοινωνική προσφορά του στον τομέα της υποστήριξης των καρκινοπαθών. Το βραβείο παρέδωσε στην πρόεδρο του Συλλόγου, Χριστίνα Νομικού, η αντιδήμαρχος Σίσσυ Παπασπύρου.
 • Η Ένωση Μικρασιατών Νέας Ερυθραίας για τη συμμετοχή της στο πολιτιστικό πρόγραμμα της 63ης Ανθοκομικής. Το βραβείο παρέδωσε στον πρόεδρο του Συλλόγου, Κυριάκο Μαρτάκη, ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Καυγαλάκης.
 • Στην Ανθοκηποτεχνική Ένωση Κηφισιάς για τη μακροχρόνια προσφορά των μελών της στην Ανθοκομία και την κηποτεχνική της πόλης. Το βραβείο παρέλαβε ο εκπρόσωπος της Ένωσης κ. Απόστολος Κουτσοκέρας από τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Λιανό.
 • Στους μαθητές της Γ΄ τάξης του 1ου Λυκείου Κηφισιάς Κλέωνα Τσέτη και Κωνσταντίνο Χριστάκο, που προσέφεραν υπέροχα πλάνα της 63ης Ανθοκομικής με λήψη drone. Στα δύο νέα παιδιά παρέδωσαν τα βραβεία ο αντιδήμαρχος Παντελής Παπανικολόπουλος και ο αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλλας», Νικήτας Κόκκαλης.
 • Στον Αντώνιο Ζωάνο για το τραγούδι «Το βαλς της Κηφισιάς» σε στοίχους και μουσική του ιδίου, με το οποίο υμνεί την Κηφισιά και την Ανθοκομική της Έκθεση. Τραγουδάει ο κ. Σπύρος Αυγουστάτος. Το βραβείο παρέδωσε ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος.

Θεαματικό ήταν και το κλείσιμο της 63ης Ανθοκομικής Έκθεσης με την απελευθέρωση μπαλονιών από τους μικρούς φίλους του θεσμού.

Ο Δήμος δίνει ραντεβού του χρόνου στην 64η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς με… ακόμα περισσότερες εκπλήξεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.