Δημιουργεί «ρήγμα» στο τοπικό ΠΑΣΟΚ και την υποψηφιότητα Συνοδινού

Ως ανεξάρτητη ενωτική κίνηση με στόχο να θέσει τον αντίλογο στις δρομολογούμενες πολιτικές εξελίξεις, προβάλλει η πρωτοβουλία γνωστών τοπικών παραγόντων και στελεχών δημοτικών παρατάξεων της Νέας Ερυθραίας, να αντιστρέψουν το ρεύμα που διαμορφώνεται υπέρ της στήριξης κομματικών υποψηφιοτήτων.
Κοινή είναι η διαπίστωση ότι ο νυν δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Χιωτάκης, «τραβάει το άλογο» στην κούρσα των τοπικών εκλογών μέχρι στιγμής, με αρκετά στελέχη, κυρίως της Πανερυθραϊκής Ενότητας, να εκδηλώνονται και ανοιχτά υπέρ της υποψηφιότητάς του. Ήδη, οι εφτά από τους δεκατρείς εν ενεργεία δημοτικούς συμβούλους της παράταξης, ανακοινώθηκαν στο ψηφοδέλτιο Χιωτάκη.
Εμπρός και στην ομολογούμενη ουδετερότητα, μέχρι και αδράνεια των δημοτικών παρατάξεων της Νέας Ερυθραίας, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, να ενεργοποιηθούν στο νέο περιβάλλον του «Καλλικράτη» και να λάβουν πολιτική θέση σε αυτές τις τοπικές εκλογές, πρωτοβουλίες εκδηλώνονται από άτυπες κινήσεις πολιτών, αλλά και από μεμονωμένους παράγοντες.
Σε αυτό το πλαίσιο, ένας πυρήνας πολιτών και εν ενεργεία δημοτικών συμβούλων, που μετείχαν στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές στο ψηφοδέλτιο της «Συνεργασίας για την πρόοδο της Νέας Ερυθραίας», αποτελούμενος από τους Γιάννη Κουνέλα, Γιάννη Χριστοδούλου, Μιχάλη Κούτα, Δημήτρη Ανδρεαδάκη και Στέφανο Αγουρίδα, δραστηριοποιούνται το τελευταίο διάστημα υπέρ της ανεξάρτητης υποψηφιότητας του Βασίλη Βάρσου. Οι ίδιοι, μάλιστα, αναμένεται να ανακοινώσουν επίσημα την υποστήριξή τους και να μετέχουν στο ψηφοδέλτιο του υποψηφίου δημάρχου Κηφισιάς με τους «Ανεξάρτητους Δημότες», αν και διατηρούν επικοινωνία, επίσης, με την Αγγελική Συνοδινού, αλλά και με τη Βάσω Σπηλιωτοπούλου.
Στόχος τους είναι να δημιουργήσουν και επίσημα την «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση» με λόγο και παρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις, χωρίς κομματική σημαία, με έμφαση στα τοπικά θέματα και συμφέροντα. Διευρύνοντας το σχήμα και με άλλους τοπικούς παράγοντες που ασχολούνται με τα δημοτικά πράγματα και με τους οποίους συζητούν, όπως είναι οι Γιώργος Ρηγούτσος, Μιχάλης Καυγαλάκης, Αντώνης Ελευθεράκης, Ελευθερία Ρούσσου, Γιώργος Δημάκης κ.α.
Την επόμενη Κυριακή 3 Οκτωβρίου έχει οριστεί γενική συνέλευση της κίνησης, στην οποία φιλοδοξούν να συγκεντρώσουν πάνω από σαράντα συμμετοχές, ώστε να αποφασιστεί το πλαίσιο της συνεργασίας τους για τις εκλογές και να προχωρήσουν έπειτα σε επίσημες ανακοινώσεις.
Είναι σαφές ότι με αυτήν την κίνηση δημιουργείται ρήγμα στο τοπικό ΠΑΣΟΚ και την υποψηφιότητα της Αγγελικής Συνοδινού, τη στιγμή, μάλιστα, που ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Μπουρίκας έχει ήδη εκδηλώσει την υποστήριξη της «Συνεργασίας» στο πρόσωπο της υποψηφίας δημάρχου. Φαίνεται, όμως, πως λογάριαζε χωρίς τους συμβούλους της παράταξής του.
?

Προηγούμενο άρθροΤα πρώτα 47 ονόματα στο ψηφοδέλτιο Χιωτάκη
Επόμενο άρθροΕπιτροπή Αγώνα Κηφισιάς Ενάντια στα μέτρα Δ.Ν.Τ. ? Ε.Ε. ? Κυβέρνησης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.