Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου βραβεύει ομάδα αθλητών

Η ετήσια καθιερωμένη εκδήλωση του ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς «Δημήτριος Βικέλας» αφιερωμένη στους αθλητές, τις ομάδες, τους προπονητές και τους παράγοντες του Αθλητισμού Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης, για την αθλητική δράση τους κατά την αγωνιστική περίοδο 2015-2016, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017 στο «Politia Tennis Club» με τη διοργάνωση της «Γιορτής Αθλητή 2017».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και τιμήθηκαν όλες οι αθλητικές οικογένειες και των τριών δημοτικών ενοτήτων της πόλης με 350 προσκεκλημένους, παρουσία του δημάρχου Κηφισιάς, Γιώργου Θωμάκου, του προέδρου του ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας», Σταύρου Ζαπάντη, του αντιπροέδρου του ΝΠΔΔ και υπευθύνου Αθλητισμού, Αχιλλέα Κουρέπη, των αντιδημάρχων Ευαγ. Αυλήτη, Μιχ. Καυγαλάκη, Δημ. Λιανού, των δημοτικών συμβούλων Π. Αστερίου, Ε. Κούτση, Ζ. Κασιμάτη, Γ. Παντελεάκη, Π. Παπανικολόπουλου, Γ. Κομιανού, Ν. Χιωτάκη (τέως δημάρχου), Α. Μπιτζάνη και Γ. Παπαδόπουλου (πρώην προέδρου του ΝΠΔΔ), καθώς και των μελών του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας» Στ. Κονιτοπούλου, Κ. Κροντηρά, Ρ. Κουτσούκου, Α. Βαλασοπούλου, Τ. Οικονομόπουλου, Στ. Αρώνη, Κ. Λάσκαρη, Μ. Κουρμαδιά (πρώην προέδρου του ΝΠΔΔ).

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, και πριν τις απονομές, προβλήθηκε βίντεο των διοργανωτών με τίτλο το ολυμπιακό σύνθημα «Citius – Altius – Fortius» (πιο γρήγορα – πιο ψηλά – πιο Δυνατά) στο οποίο παρουσιάστηκαν όλα τα Αθλητικά Σωματεία του Δήμου με ιδιαίτερη αναφορά στους Κηφισιώτες αθλητές του ΓΣΚ: στην πρωταθλήτρια Ελλάδος στα 100 μ. Εμπόδια, Ελισάβετ Πεσιρίδου, η οποία ήταν 6η στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και στον πρωταθλητή του Άλματος Επί Κοντώ, Εμμανουήλ Καραλή, καλύτερο Ευρωπαίο Αθλητή και κάτοχο του Παγκοσμίου Ρεκόρ Παίδων.

Την εκδήλωση άνοιξε ο αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας» και υπεύθυνος Αθλητισμού του Δήμου, Αχιλλέας Κουρέπης, ο οποίος αναφέρθηκε στις πολλαπλές αρμοδιότητες του ΝΠΔΔ όσον αφορά στον Αθλητισμό και οι οποίες χωρίζονται, όπως ανέφερε, σε τρεις τομείς: α) στα έργα εκσυγχρονισμού και συντήρησης των αθλητικών εγκαταστάσεων και σε δημιουργία νέων χώρων άθλησης, β) στην ανάπτυξη του Μαζικού Αθλητισμού και την οργάνωση Προγραμμάτων και Δραστηριοτήτων Άθλησης για Όλους τους δημότες και γ) στην αρωγή του αγωνιστικού Αθλητισμού προς τα Σωματεία που εδρεύουν στην πόλη και προς τους αθλητές τους.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, αναφέρθηκε κι εκείνος στο όνειρο της δημιουργίας νέων χώρων άθλησης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι γεγονός ότι η Κηφισιά, η Νέα Ερυθραία και η Εκάλη είναι αθλητοπόλεις και όνειρό μας είναι, ο Δήμος Κηφισιάς να αποκτήσει τρία προπονητήρια, έχοντας χρέος προς τους αθλητές, παράγοντες και προπονητές να βελτιώνει συνεχώς τις αθλητικές υποδομές. Με σταθερά βήματα, οδηγούμαστε πιο κοντά στην επίτευξη αυτού του μεγάλου σκοπού ώστε να “αναπνεύσει” ο Σωματειακός και Μαζικός Αθλητισμός που υπηρετεί ο Δήμος μας με συνέπεια».

Επεσήμανε, επίσης, τις επιτυχίες που διαδέχονται, όπως είπε, η μία την άλλη, καθώς αυτή τη στιγμή: Στα ομαδικά αθλήματα υπάρχουν εννέα ομάδες που συμμετέχουν σε Εθνικά πρωταθλήματα εκ των οποίων έξι αγωνίζονται στην Α1 και Α2 Εθνική Κατηγορία, ενώ στην κορυφή του κλασικού αθλητισμού πανελληνίως βρίσκεται ο  Γυμναστικός Σύλλογος Κηφισιάς.

Ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ, Σταύρος Ζαπάντης, έκανε λόγο για τις μεγάλες επιτυχίες των Συλλόγων οι οποίες οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στο τρίπτυχο αθλητές – προπονητές – διοικήσεις και αναφέρθηκε κυρίως στη συνεισφορά των παραγόντων των ομάδων οι οποίοι έχουν την ευθύνη της εξεύρεσης πόρων για την ανάπτυξη των Σωματείων τους.

Ακόμη, στη γιορτή παρέστησαν και προέβησαν σε βραβεύσεις η βουλευτής, Ελένη Αυλωνίτου, ως εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, η βουλευτής, Άννα Καραμανλή, ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού και πρώην βουλευτής, Γιάννης Ιωαννίδης, ο πρώην γεν. γραμματέας Αθλητισμού και νυν αντιπρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ, Σταύρος Δουβής, ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας, Ντέιβιντ Στεργάκος, ο δημοσιογράφος, Ανδρέας Μπόμης, ο εκπρόσωπος της ΕΣΚΑ, Ευαγγ. Λιμνιάτης, ο πρέσβης επί τιμής, Διονύσης Κοβέλλας και η διευθύντρια, Άρτεμις Βασιλικοπούλου από τα Special Olympics Hellas.

Tα σημαντικότερα βραβεία που απονεμήθηκαν ήταν: Το Βραβείο «Αθλητή της Χρονιάς» στον άλτη Εμμανουήλ Καραλή, το Βραβείο «Αθλήτρια της Χρονιάς» στην εμποδίστρια Ελισάβετ Πεσιρίδου., το βραβείο «Ομάδα της χρονιάς» στο Τμήμα Κλασικού Αθλητισμού του Γυμναστικού Συλλόγου Κηφισιάς, πρωταθλητή Ελλάδος στον Στίβο για το 2016.

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις: του Τμήματος Μπάσκετ του ΓΣΚ. για την άνοδο της Ανδρικής Ομάδας στη Β΄ Κατηγορία ΕΣΚΑ, του ΑΟΝΝΝΕ ΑΜΑΖΟΝΕΣ για την άνοδο της Γυναικείας Ομάδας την Α2 Εθνική Κατηγορία, του ΑΘΗΝΑ ΄90 για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Ελλάδος στο Ποδόσφαιρο Σάλας, του ΑΜΕΣ για την άνοδο του Σκακιστικού Τμήματος  στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία, της Ελευθερίας Κουδουνάκου για την κατάκτηση 1ης και 3ης θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ Καράτε, του Σκακιστικού Τμήματος του ΑΟΚ για την άνοδο στην Α΄ Εθνική Κατηγορία, των αθλητών της Ομάδας Ένωσης Ομάδων Κλασικού Αθλητισμού – Αθλητικός Όμιλος -Ολυμπιάδα Κηφισιάς για τις ατομικές πανελλήνιες διακρίσεις τους, των αθλητών του ZEN MARTIAL ARTS για τις ατομικές πανελλήνιες διακρίσεις τους, του Σκοπευτικού Ομίλου AGI΄S για τις ατομικές πανελλήνιες διακρίσεις του, του Σκοπευτικού Τμήματος του ΓΣΚ για τις ατομικές πανελλήνιες διακρίσεις του και, τέλος, του Τμήματος Στίβου του ΓΣΚ για τις ατομικές πανελλήνιες διακρίσεις των αθλητών του, οι οποίες ανέδειξαν τον Σύλλογο, πρωταθλητή Ελλάδος για το 2016.

Τα θεσπισμένα ειδικά βραβεία του Νομικού Προσώπου, απονεμήθηκαν: το βραβείο Παράγοντα της χρονιάς «Αντώνιος Τζίκας» στον πρόεδρο του Γυμναστικού Συλλόγου Κηφισιάς, Ιωάννη Σιώμο, για την ανάδειξη του Τμήματος Στίβου του Συλλόγου του ως Πρωταθλητή Ελλάδος και την πολυετή προσφορά του στον Αθλητισμό της πόλης. Το βραβείο Προπονητή της χρονιάς «Σάκης Μάναρης», στον Τριαντάφυλλο Παπαευαγέλλου, προπονητή Ταχυτήτων του Τμήματος Στίβου του Γυμναστικού Συλλόγου Κηφισιάς για την προπονητική δουλειά και τις υπηρεσίες που προσέφερε και προσφέρει στον Σύλλογο. Η βράβευσή του αυτή συνέπεσε και με τα 40 χρόνια της προπονητικής του καριέρας. Το βραβείο «Δημήτριος Βικέλας» στον ΑΟΠ ΚΗΦΙΣΙΑΣ για το Βόλεϊ  Ανδρών και την εξαιρετική πορεία του στην Α1 Εθνική Κατηγορία και στο Κύπελλο Ελλάδος, την αγωνιστική περίοδο 2015-2016.

Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος, Σταυρούλα Χριστοφιλέα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.