Και άλλη φορά έχω επισημάνει την πραγματικά άσχημη κατάσταση που υπάρχει στην οδό Εθνικής Αντίστασης και Εθνάρχου Μακαρίου.
Ένας μικρός δρόμος που έχει την ιδιαιτερότητα να είναι πεζόδρομος και πάρκινγκ για τους περιοίκους, να έχει σήμα απαγορευτικό και από τις δυο εισόδους του (από Χειμάρας και από Εθνικής Αντίστασης) και τα αυτοκίνητα να κινούνται πάνω κάτω (με συχνότητα δευτερολέπτου) αδιαφορώντας για τα σήματα, αδιαφορώντας ακόμα και για την ζωή μας! (και ακόμα δεν έχει αρχίσει η σχολική περίοδος με τα μεγάλα πούλμαν και τους γονείς που μεταφέρουν τα παιδιά τους στα σχολεία).
Έχουμε μπροστά στα σπίτια μας, και το πάρκινγκ που καραδοκούμε να το βρούμε άδειο καθώς το καταλαμβάνουν μόνιμα αυτοκίνητα παρακείμενων ιδιοκτησιών και επιχειρήσεων (ελλείψει δικών τους) που χρησιμοποιούν 10 αυτοκίνητα, λες και έχει γίνει να εξυπηρετεί αυτούς και μόνο αυτούς.
Και πάνω που λέγαμε ότι θα βοηθηθούμε από τον ποδηλατόδρομο και θα μπορούσαμε να έχουμε ένα πιο ήσυχο τόπο, καταφέρατε εσείς που εισηγηθήκατε της μελέτης και πληρώσαμε εμείς οι πολίτες την αμοιβή, να βιώνουμε χειρότερη κατάσταση από πριν.
Τρελλοκομείο! Ουρές τα αυτοκίνητα καθώς η Εθνική Αντίστασης είναι ο μοναδικός δρόμος εισόδου στην πόλη.
Κινδυνεύουμε! Θα είναι πολύ αργά αν θρηνήσουμε θύματα.
Αυτό που μόνιμα τονίζουμε είναι ότι εμείς δεν ξεχωρίζουμε για την προνομιακή μεταχείριση που δείχνει η Δημοτική αρχή για μας.
Αυτό εύκολα το διαπιστώνει κανείς αν μας επισκεφθεί.
Ανεβάσατε την περιουσία των κατοίκων της Βόρειας Ερυθραίας στα ύψη και μειώσατε αφάνταστα την δική μας.
Η ποιότητα της ζωής μας μειώνεται καθημερινά. Κίνηση, έλλειψη πεζοδρομίων, βρώμα, φασαρία και ?
Αλήθεια τι έχει να ζηλέψει η Κυψέλη από εμάς που μόνιμα όλοι, περηφανευόσασταν ότι δεν θα αφήσετε έτσι την πόλη να καταντήσει;
Ότι έχουμε καταφέρει, το έχει καταφέρει ο καθένας μόνος του στην αυλή του ανάλογα με την ευαισθησία και την καλαισθησία που διαθέτει.
Η Ερυθραία είναι όλη, η ίδια πόλη.
Αυτό που πίστευαν οι κάτοικοι που μένουν στην Βόρεια πλευρά καταφέρατε να τους το δυναμώσετε και να αισθάνονται ότι ανήκουν μεν στην ίδια πόλη, αλλά όχι ότι είναι ίδιοι και με εμάς.
Ανήκουν σε μια ανώτερη κλάση.
Επαναλαμβάνω ότι η αφόρητη κίνηση, η διαμπερής κυκλοφορία, η έλλειψη πεζοδρομίων, η απαράδεκτη καθαριότητα συντελούν στην άσχημη εικόνα που έχει αυτό το κομμάτι της πόλης.
Και σίγουρα δεν φταίμε εμείς!
ΥΓ: Ίσως κάποιο να μας θεωρήσουν, αχάριστους που οι δρόμοι μας έχουν μετατραπεί από άποψη κυκλοφορίας σε Πανεπιστημίου, Σταδίου, Ακαδημίας (υπερβάλλοντας λιγάκι) αλλά θα ήμασταν περισσότερο ευχαριστημένοι επί τη ευκαιρία της αναθεώρησης του ΓΠΣ να δώσετε την  δυνατότητα να δημιουργηθούν μεγαλύτερα καταστήματα από τα 50 τμ.
Ιδού η ευκαιρία. Πότε δεν είναι αργά να αναβαθμιστεί η περιοχή πραγματικά.
Αν αμφιβάλλει κάποιος ας έρθει να περπατήσει και να διαπιστώσει την αλήθεια.
Καλώς να έρθει.
Αν μάλιστα προέρχεται από την επάνω πλευρά της λεωφόρου, ίσως και να ζηλέψει?
?

Προηγούμενο άρθρο«Γι? αυτό λοιπόν εγώ δεν θα ψηφίσω…»
Επόμενο άρθροΠολιτική ορθής χρήσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.