Δεν είναι φάρσα, είναι στο πρόγραμμα για την αξιοποίηση  της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου

Τρέχουν» οι διαδικασίες για την πώληση ακινήτων που ανήκουν στο Δημόσιο και έχουν καθαρούς τίτλους ιδιοκτησίας, ενώ στο σχετικό κατάλογο των 35 ακινήτων που βγαίνουν «στο σφυρί», περιλαμβάνεται και το κτίριο της ΔΟΥ Κηφισιάς επί της οδού Αχαρνών 43.
Στις 16 Σεπτεμβρίου δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης οι αποφάσεις για τη μεταβίβαση στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (δηλαδή στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων) της κυριότητας 35 ακινήτων, τα οποία ανήκουν στο Δημόσιο. Μεταξύ αυτών είναι κτίρια των υπουργείων Εξωτερικών και Δικαιοσύνης, το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Τύπου και της ΕΛ.ΣΤΑΤ, το κτίριο της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, το κτίριο της ΓΑΔΑ στην λεωφόρο Αλεξάνδρας και το εκθεσιακό κέντρο της Helexpo στο Μαρούσι. Επίσης, περιλαμβάνονται πολλά ακίνητα στα οποία στεγάζονται εφορίες, οι οποίες πλέον θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν. Μεταξύ αυτών και ΔΟΥ Κηφισιάς, χωρίς να έχει διευκρινιστεί προς το παρόν αν θα καταργηθεί ή με ποια άλλη εφορία θα συγχωνευθεί.
Στο γεγονός αυτό αναφέρθηκε και ο δήμαρχος Νίκος Χιωτάκης στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ ο ίδιος εξέφρασε την ανησυχία του για την «αξιοποίηση» και της ακίνητης περιουσία του ΙΚΑ, που είναι ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης γης σε Κηφισιά και Νέα Ερυθραία.

Φήμες για μεγάλο σούπερ μάρκετ στου Παλήγιαννη
«Δεν θέλω να πιστέψω τη φήμη ότι το ΙΚΑ έχει έρθει σε συμφωνία με μεγάλο σούπερ μάρκετ για το οικόπεδό του στην περιοχή Παλήγιαννη», τόνισε ο δήμαρχος και προανήγγειλε επέκταση του πολεοδομικού σχεδίου με χρήσεις κατοικίας στην περιοχή, ώστε ο δήμος να προλάβει δυσμενείς εξελίξεις. «Εκεί που μας πείραζε η καντίνα, από πίσω μπορεί να ξεφυτρώσει τίποτε άλλο μεγαλύτερο», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χιωτάκης.
Ο Δήμος Κηφισιάς αναμένει την έκθεση του συμβούλου που έχει προσλάβει το ΙΚΑ για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 14 ακίνητα του ΙΚΑ, μεταξύ αυτών και τα οικόπεδα της Νέας Ερυθραίας (πρώην ΤΑΠ ΟΤΕ) στην οδό Αγίων Σαράντα, το οικόπεδο στο ΚΑΤ Κηφισιάς και τα οικόπεδα στην περιοχή Παλήγιαννη Κηφισιάς, επί των οδών Χ. Τρικούπη, Π. Μπακογιάννη, Θήρας.
Τέλος, δεν υπάρχουν προς το παρόν εξελίξεις σχετικά με τη βίλα Καζούλη, ένα από τα πρώτα ακίνητα που το υπουργείο Περιβάλλοντος θέλει, επίσης, να βγάλει «στο σφυρί».
Το σχέδιο που είχε παρουσιάσει ο υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στο πλαίσιο του εξαμηνιαίου προγραμματισμού του υπουργείου του, περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, την αξιοποίηση ακινήτων του ΥΠΕΚΑ (θα πωληθούν ή θα ενοικιαστούν), αλλά και τη σύμπραξη με ιδιώτες σε ευαίσθητους και νευραλγικούς τομείς του ΥΠΕΚΑ.
Όπως, μάλιστα, ανακοίνωσε ο ίδιος, για τα ακίνητα του Δημοσίου θα δίνονται οι όροι δόμησης και οι χρήσεις γης ανά ακίνητο, ενώ απλοποιούνται και οι διαδικασίες περιβαλλοντικής αδειοδότησης.
Εμπρός σε αυτές τις εξελίξεις, ο Δήμος Κηφισιάς απαιτεί από το ΥΠΕΚΑ να του παραχωρήσει την κυριότητα της βίλας Καζούλη, ώστε να ελαφρυνθεί από το βάρος της συντήρησης και να αποδώσει στην κοινωνία της πόλης το ιστορικό αυτό κτίριο, αλλά αναμένει ακόμη στο ακουστικό του τον υπουργό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.