από τον Χρήστο Μαντά ιδρυτικό μέλος της ακτιβιστικής κίνησης πεζών Streetpanthers *

Προς:
την Αξιότιμη Δήμαρχο Νέας Ερυθραίας Κυρία Βασιλική Ταμβάκη
τους καθηγητές ΕΜΠ κ.κ. Θ. Βλαστό, Ε. Μπακογιάννη και Α. Σιόλα
τις Δημοτικές παρατάξεις Δήμου Νέας Ερυθραίας
την εφημερίδα «Η Νέα Ερυθραία»

Αγαπητοί  Συμπολίτες μας,
Στο Δήμο Νέας Ερυθραίας έχουν επέλθει τα τελευταία χρόνια πολλές αλλαγές, με αποτέλεσμα το μετασχηματισμό του σε μία πόλη πολλών χιλιάδων κατοίκων. Μαζί με την πληθυσμιακή αύξηση έχουν έρθει και πολλά προβλήματα που δυστυχώς μαστίζουν σχεδόν όλες τις Ελληνικές πόλεις και μειώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων τους.

Πιο συγκεκριμένα τα προβλήματα της πόλης καταγράφονται ως εξής:
Έλλειψη πεζοδρομίων και ελεύθερων χώρων για πεζούς στο εμπορικό κέντρο της πόλης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι τα πεζοδρόμια επί της οδού Χαρ. Τρικούπη πολύ συχνά είναι κατειλημμένα από αυτοκίνητα συχνά μεγάλου κυβισμού που εμποδίζουν την πρόσβαση των πεζών όχι μόνο στο πεζοδρόμιο αλλά και στα ίδια τα μαγαζιά.
Σχεδόν ανύπαρκτες υποδομές για ΑμΕΑ όπως οδηγοί τυφλών.
Έλλειψη ποδηλατοδρόμων και δημοτικής συγκοινωνίας που θα καθιστούσαν δυνατό για τους κατοίκους, ειδικά όσους έρχονται από περιοχές όπως η Πολιτεία και το Καστρί, να έρχονται στο εμπορικό κέντρο δίχως να χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν το αυτοκίνητο τους.
Η Νέα Ερυθραία, και κυρίως η οδός Ελευθερίου Βενιζέλου, είναι σημείο από το οποίο περνάνε πολλά αυτοκίνητα από τα Βόρεια Προάστια με κατεύθυνση προς τον ΗΣΑΠ της Κηφισιάς αλλά και την Αθήνα. Χαρακτηριστικό είναι ότι υπάρχουν πολλά  4Χ4 και SUV που όχι μόνο εκπέμπουν ρύπους (Παράρτημα 1), όπως μολύνουν όλα τα είδη αυτοκινήτων (Παράρτημα 2), αλλά και καταλαμβάνουν πολλές φορές προκλητικά  –  τον λίγο ελεύθερο χώρο που έχει απομείνει στην πόλη.  Επίσης να σημειώσουμε και την μετακίνηση πολλών βαρέων οχημάτων από και προς τα Βόρεια Προάστια μέσω της οδού Ελ. Βενιζέλου που επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την κίνηση.
Το ότι δεν υπάρχει νέφος και μόλυνση στην περιοχή μας είναι ένας μύθος (urban myth). Χαρακτηριστικά αναφέρεται σε δημοσίευμα της Καθημερινής (26-08-07) ότι το όζον πλέον έχει μετακινηθεί προς τα Βόρεια Προάστια, ειδικά όταν φυσά βοριάς. Όσο πράσινο και να έχουμε, όποιο έχει μείνει δηλαδή, δεν σημαίνει ότι και η ατμόσφαιρα μας είναι καθαρή.
Ύπαρξη πολλών διασταυρώσεων με φανάρια.  Σύμφωνα με έρευνα του Insurance Institute for Highway Safety (IIHS), όπως δημοσιεύεται στο Εconomist (9-9-2007) η λειτουργία φαναριών δημιουργεί συχνά μποτιλιάρισμα και αυξάνει τους ρύπους ενώ μεγάλο ποσοστό από δυστυχήματα γίνονται σε φανάρια.

Οι προτάσεις μας είναι οι εξής:
Πεζοδρόμηση του εμπορικού κέντρου. Για οχήματα των κατοίκων θα υπάρχουν ειδικές μπάρες και θα μπαίνουν με μία ειδική κάρτα. Ο εφοδιασμός των καταστημάτων θα γίνεται σε ειδικές ώρες. Επιπλέον με την δημιουργία πεζόδρομου θα αυξηθεί  η αξία της περιοχής αλλά και θα αναβαθμιστεί το εμπορικό κέντρο. Στις εισόδους του πεζόδρομου θα υπάρχει ειδική μπάρα η οποία και θα φυλάσσεται.
Δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων στο εμπορικό κέντρο που θα συνδέεται και με τις συνοικίες της πόλης. Σε μια πόλη όπως η Νέα Ερυθραία το ποδήλατο είναι το πιο γρήγορο όχημα (Παράρτημα 3) και φυσικά το πιο οικονομικό και φιλικό προς περιβάλλον αλλά και προς το συνάνθρωπο μας που δεν αντέχει το θόρυβο και την μόλυνση.
Τα πεζοδρόμια να πλατύνουν, να έχουν οδηγούς για τους τυφλούς και προστατευτικά κάγκελα για να μην παρκάρουν παράνομα τα αυτοκίνητα, αλλά και οι πεζοί να είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν μόνο τις διαβάσεις.
Να υπάρχουν αντικίνητρα για την μετακίνηση των οχημάτων μέσα από την Ερυθραία όπως σαμαράκια, μονοδρομήσεις. Το πιο ιδανικό θα ήταν πεζοδρόμηση της οδού Ελ. Βενιζέλου αλλά μπορεί να συναντήσει πολλές αντιδράσεις. Μία άλλη λύση είναι η εκτροπή των φορτηγών και γενικά των οχημάτων μεγάλου όγκου μέσω Αγίων Σαράντα προς Εθνική Οδό ή Τατοίου.
Αντικατάσταση των φαναριών με roundabouts που πλέον είναι η πιο αποδεκτή λύση σε χώρες όπως η Βρετανία, η Γαλλία και οι ΗΠΑ. (Economist, 2007).
Δημιουργία δημοτικής συγκοινωνίας αλλά και συνεργασία με όμορους δήμους ώστε οι κάτοικοι τους να χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ και όχι τα αυτοκίνητα τους.
Πίεση προς τους αρμόδιους φορείς για την σχεδιασμένη Επέκταση του ΗΣΑΠ προς Άγιο Στέφανο ή εναλλακτικές λύσεις όπως δημιουργία τοπικής γραμμής ΤΡΑΜ που αυτή την στιγμή είναι η οικονομικά πιο βιώσιμη και εφικτή λύση. Λύση δεν είναι η κατασκευή νέων δρόμων, για τους οποίους δεν υπάρχει καν χώρος πλέον, αλλά η δημιουργία εναλλακτικών λύσεων για να αφήσουμε όλοι το αυτοκίνητο μας στο σπίτι.

Τέλος, θα πρέπει να γίνει ένα πολύ σημαντικό σχόλιο:
Για να τηρηθούν τα νέα σχέδια και να μπορούν πεζοί, ποδηλάτες και ΑμΕΑ να χρησιμοποιήσουν την αγορά της Νέας Ερυθραίας, με τα σχετικά οφέλη για όλους μας, είτε είναι  η ποιότητα ζωής, είτε η αξία της περιοχής, όπως και η αγορά να γίνει πιο ανταγωνιστική, θα πρέπει ο δήμος να δείξει αποφασιστικότητα, κάτι που λείπει σήμερα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να υποδείξει μηδενική ανοχή σε παραβάτες και να υπάρχει και η απαραίτητη αστυνόμευση. Πριν λίγα χρόνια έγινε μία προσπάθεια με κολωνάκια τα οποία όμως τα περισσότερα έφυγαν κατά περίεργο τρόπο μπροστά από συγκεκριμένα μαγαζιά και τα πεζοδρόμια έγιναν πάλι χώροι παρκαρίσματος με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πρόσβαση στο εμπορικό κέντρο για τους πεζούς.  Για αυτό προτείνουμε στον Δήμο Νέας Ερυθραίας, πέρα από την μηδενική ανοχή σε παραβάτες, να μην τοποθετήσει κολωνάκια αλλά προστατευτικά κάγκελά που θα ανοίγουν μόνο στις διαβάσεις, όπως στο κέντρο των Αθηνών αλλά στις περισσότερες πόλεις της Ευρώπης.  Οπότε καλούμε το δήμο και τη Δήμαρχο να μην σκεφτεί το «πολιτικό κόστος» ή κάποια μικροσυμφέροντα αλλά να σκεφτεί το μέλλον του Δήμου και την ποιότητα της ζωής των κατοίκων, κάνοντας ένα μεγάλο έργο που θα δώσει αξία στην Νέα Ερυθραία και δεν θα την κάνει άλλη μία τριτοκοσμική γειτονιά τη Αθήνας, όπως έχουν γίνει πολλές περιοχές που κάποτε είχαν αξία και σήμερα «δεν αξίζουν μία».

* Οι Streetpanthers αγωνίζονται για τη βελτίωση της θέσης του πεζού μέσα στο αστικό περιβάλλον που σήμερα είναι απαράδεκτα εχθρικό.

Παράρτημα 1 Ρύποι από την χρήση SUV
Το παρακάτω γράφημα μας δείχνει το πόσους τόνους CO2 ένα SUV παράγει σε σχέση με άλλα οχήματα σε μία απόσταση 200,000 Χλμ.
Πηγή:
Παράρτημα 2 Έκθεση του YΠΕΧΩΔΕ για την ρύπανση από τα αυτοκίνητα
Η συμμετοχή του ΙΧ στην φωτοχημική ρύπανση είναι καθοριστική. Το ΙΧ ευθύνεται για:

* Το 62% των συνολικά εκπεμπόμενων υδρογονανθράκων
* Το 63% των συνολικά εκπεμπόμενων οξειδίων του αζώτου
* Το 80% του συνολικά εκπεμπόμενου μονοξειδίου του άνθρακα

* Το κάθε ΙΧ σε σχέση με τα λεωφορεία εκπέμπει ανά μετακινούμενο επιβάτη έως και 40 φορές περισσότερους ρύπους.
* Στο κάθε λεωφορείο που κινείται στο κέντρο αντιστοιχούν 35 – 40 ΙΧ

Πηγή: http://minenv.gr/4/44/4401/g440108.html

Παράρτημα 3 Στατιστικές για το χρόνο μετακίνησης με ποδήλατο σε σχέση με άλλα μέσα
Πηγή: http://users.uoa.gr/~kouk/articles/bicycle-costs-images/bicycle-speed-diagram.png¨

Πηγές

Καθημερινή για το Νέφος στα Προάστια [http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_26/08/2007_238899]

Economist (The), The boom in roundabouts , 9-9-2007
[http://economist.com/world/na/displaystory.cfm story_id=9621685&CFID=19477500&CFTOKEN=5396231]

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Συμφωνώ με τις απόψεις του κ. Μαντά, απλά να προσθέσω σχετικά με τα πεζοδρόμιά, ότι δεν υπάρχουν σχεδόν πουθενά στη Ν. Ερυθραία, όχι μόνο στο κέντρο. Πεζοδρόμιο για μένα σημαίνει χώρος αρκετός για ανεμπόδιστη κίνηση ενός παιδικού καροτσιού. Πού υπάρχει αυτό στη πόλη μας; Στο Μορτερό τα παιδιά πάνε στο Λύκειο περπατώντας στο οδόστρωμα της Παπαναστασίου και της Καζαντζάκη, επειδή τα τύποις πεζοδρόμια χρησιμοποιούνται για την αύξηση του ιδιωτικού πρασίνου μπροστά από κάθε σπίτι, αλλά σε δημόσιο χώρο (το πεζοδρόμιο). Και τί γίνεται με την Τατοϊου; Πώς μπορεί να κινηθεί ένας πεζός με ασφάλεια στην Τατοίου; Είναι ευχαριστημένη η κ. Δήμαρχος και ο Δήμαρχος Κηφισιάς;

  2. To τι είναι πεζοδρομια ορίζεται (δεν γνωριζω το ποια νομοθεσια αλλα γενικα ειναι γυρω στο 1,7 με 3 μετρα αναλογα με το τι δρομος και τις τοπικες ιδιαιτεροτητες, οποιος ειναι μηχανικος ας μας πει ακριβως).

    Η επέκταση του ΗΣΑΠ πλεον μας επιβαλει την δημιουργια πεζοδρομων και car-free κεντρου και μέτρων για την αποσυμφόρηση του δημου αλλιως θα γινει η ΝΕ ενα απεραντο παρκινγκ με τις οποιες επιπτωσεις για την υγεια μας, το επιπεδο ζωης και για τα ιδια τα σπιτια μας (εκτος και αν θελουν καποιοι η ΝΕ να αποκτησει την αξια της κυψελης ή της πλατειας αττικης)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.