Τρία χρυσά βραβεία, ένα αργυρό και μια ειδική διάκριση κέρδισε ο Δήμος Κηφισιάς  στο πλαίσιο των βραβείων Best City Awards 2016,  που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων (8 βραβεία για 5 Δήμους του Βόρειου Τομέα στα Best City Awards 2016).

Ο Δήμος Κηφισιάς κέρδισε τα περισσότερα βραβεία στον διαγωνισμό από οποιοδήποτε άλλον Δήμο, μοναδική διάκριση για τα δημοτικά δεδομένα του Δήμου, στη μεγάλη γιορτή για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με βραβεύσεις δράσεων και πρακτικών που οδηγούν σε ευφυείς, αειφόρες και οικονομικά βιώσιμες πόλεις.

Στην τελετή απονομής παρευρέθηκαν δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα, στελέχη Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στελέχη Περιφερειών και επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα ο Δήμος Κηφισιάς κέρδισε τα παρακάτω βραβεία- διακρίσεις:

Gold βραβείο στην κατηγορία «Κινητικότητα και μεταφορές»

Ο Δήμος Κηφισιάς βραβεύθηκε με Gold βραβείο στην κατηγορία «Κινητικότητα και μεταφορές» για το δωρεάν πρόγραμμα με τις έξυπνες πινακίδες για εύρεση χώρου στάθμευσης στη Νέα Ερυθραία.

Το βραβείο παρέλαβε η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων και Χορηγιών, Ζέτη Κασιμάτη. Η κα Κασιμάτη μεταξύ άλλων τόνισε: «Είναι μεγάλη τιμή και χαρά να παραλαμβάνεις ένα βραβείο, πόσο μάλλον όταν αυτό είναι για την πόλη σου, για τον Δήμο σου. Συμβάλλουμε και εμείς στις έξυπνες πόλεις με τις έξυπνες πινακίδες εξεύρεσης στάθμευσης».

Silver βραβείο για τις Συνοικιακές Συνελεύσεις στην κατηγορία «ΤΠΕ και Διακυβέρνηση»

Το 2015 ήταν για τον Δήμο Κηφισιάς η χρονιά της τοπικής δημοκρατίας. Οι πολίτες κλήθηκαν να συμμετάσχουν στις Συνοικιακές Συνελεύσεις που για πρώτη φορά θεσπίστηκαν στον Δήμο Κηφισιάς και υλοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή από τους δημότες. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 60 συνελεύσεις (3 – 4 ανά συνοικία κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους) στις Δημοτικές ενότητες Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης.

Για την δράση αυτή που έγινε θεσμός ο Δήμος Κηφισιάς κέρδισε το Silver βραβείο, στην κατηγορία «ΤΠΕ και Διακυβέρνηση»  στα βραβεία  Best City Awards 2016. Το βραβείο παρέλαβε ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος.

Gold βραβείο στην κατηγορία «Κτήρια»

Συνολικά 5 δημοτικά κτήρια στη Νέα Ερυθραία αναβαθμίστηκαν ενεργειακά, μέσω του προγράμματος «Εξοικονομώ», ενώ η  πλατεία της 28ης Οκτωβρίου άλλαξε πρόσωπο και έγινε… «βιοκλιματική», προσβάσιμη στους ανθρώπους και κυρίως φιλική προς το περιβάλλον. Για τη σειρά των έργων αναβάθμισης των κτηρίων και της πλατείας της Νέας Ερυθραίας ο Δήμος Κηφισιάς βραβεύτηκε με Gold βραβείο  στην κατηγορία «Κτήρια» στα βραβεία  Best City Awards 2016.

Το βραβείο παρέλαβε ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, ο οποίος τόνισε ότι ο Δήμος Κηφισιάς, με συντονισμένες ενέργειες, σε μια εποχή που είχαμε σαρωτικές απεντάξεις, κατάφερε να υλοποιήσει το έργο με το οποίο κάθε κτήριο αναβαθμίστηκε ενεργειακά τουλάχιστον κατά 32%. Ο δήμαρχος Κηφισιάς τόνισε ότι οι Δήμοι θα μπορούσαν να είναι πόλοι ανάπτυξης αν υπήρχε λιγότερη γραφειοκρατία.

Gold βραβείο στην κατηγορία «Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση»

Για τις δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στον τομέα της ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης  ο Δήμος Κηφισιάς βραβεύτηκε με Gold βραβείο, στα βραβεία  Best City Awards 2016.

Το βραβείο παρέλαβε η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Ρόζυ Χαριτοπούλου, η οποία τόνισε ότι την Κηφισιά, εκτός από πράσινη πόλη από πλευράς περιβάλλοντος, θέλουμε να την κάνουμε πράσινη και από την πλευρά της διαχείρισης των απορριμμάτων. Επίσης έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στις δράσεις, αλλά και στην εφαρμογή ειδικών προγραμμάτων που αναπτύσσονται στα σχολεία.

Διάκριση για την επιχειρηματικότητα στον Δήμο Κηφισιάς

Η συστηματική δουλειά που γίνεται στον τομέα της επιχειρηματικότητας στον Δήμο Κηφισιάς τα τελευταία δύο χρόνια ενισχύθηκε με την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με το ΕΒΕΑ (4 Ιουλίου 2016). Σήμερα στον Δήμο Κηφισιάς υλοποιείται πρόγραμμα «Ενίσχυσης της Νεανικής Επιχειρηματικότητας», με  επιχειρηματικά σχήματα να παρακολουθούν τον πρώτο κύκλο του προγράμματος.

Για την παραπάνω δράση απονεμήθηκε στον Δήμο Κηφισιάς και το ΕΒΕΑ ειδική διάκριση, στα Best City Awards 2016. Τη διάκριση παρέλαβε ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, ο οποίος μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι στον Δήμο λειτουργεί Γραφείο Επιχειρηματικότητας,  ενώ έχουν διοργανωθεί σεμινάρια αλλά και πλήθος εκδηλώσεων για την επιχειρηματικότητα. Επίσης ανέφερε ότι, σε συνεργασία με το ΕΒΕΑ, πραγματοποιείται το πρόγραμμα για την ενίσχυση της Νεανικής Επιχειρηματικότητας, με 24 ομάδες νέων να εμπιστεύονται τον Δήμο προκειμένου να γίνει πράξη η ιδέα τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.