Επιτέλους τέλος στο καθεστώς ασυδοσίας που έχουν επιβάλλει οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, τοποθετώντας χωρίς άδειες κεραίες κινητής τηλεφωνίας μέσα στον πυκνοδομημένο οικιστικό ιστό και μάλιστα σε απόσταση αναπνοής από σχολεία και υγειονομικές υπηρεσίες, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους και τη σχετική νομοθεσία.
Η πρόσφατη απόφαση της διεύθυνσης ΠΕΧΩ της Περιφέρειας Αττικής, έπειτα από τις συντονισμένες κινήσεις των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των σχολείων με την απαραίτητη συνδρομή του δραστήριου συλλόγου «Κηφισιά SOS», ήταν καταπέλτης για τη Vodafone, που εγκατέστησε για άλλη μια φορά παράνομη κεραία στη Νέα Ερυθραία, αυτή τη φορά επί της οδού Ελ. Βενιζέλου 169: «Σας γνωρίζουμε ότι διακόπτεται η διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης του εν θέματι σταθμού βάσης και η σχετική μελέτη θα τεθεί στο αρχείο της υπηρεσίας μας, καθώς σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο το εν λόγω κεραιοσύστημα εγκαταστάθηκε χωρίς να διαθέτει τις απαιτούμενες από το νόμο άδειες και εγκρίσεις».

click για φυσικό μέγεθοςΤο εν λόγω έγγραφο που φέρει ημερομηνία 15/3/2010 απευθύνεται προς τη Vodafone, ενώ κοινοποιείται στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), τη διεύθυνση Πολεοδομίας Βόρειου Τομέα της Νομαρχίας Αθηνών και στον περιβαλλοντικό σύλλογο Κηφισιά SOS «για τυχόν δικές τους ενέργειες».
Η πρόεδρος του «Κηφισιά SOS» Ελένη Στρατηγοπούλου, με έγγραφό της από τις 12/11/2009 καλούσε την ΕΕΤΤ να διενεργήσει αυτοψίες στο ύποπτο τρίγωνο κεραιών γύρω από τα σχολικά συγκροτήματα του 1ου Νηπιαγωγείου, 1ου Δημοτικού και του Γυμνασίου Νέας Ερυθραίας, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τις ενέργειες που έχουν ξεκινήσει οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, προκειμένου να πέσει το ύποπτο τρίγωνο κεραιών που αναπτύσσεται δίπλα από τα σχολικά συγκροτήματα. Τελικά, έπειτα από την αυτοψία που πραγματοποίησε κλιμάκιο της ΕΕΤΤ στις 8/1/2010, αποδείχθηκε ότι λειτουργούν τέσσερις και όχι τρεις κεραίες κινητής τηλεφωνίας γύρω από τα σχολεία. Δυο εξ αυτών, εκ των οποίων η μία της Vodafone χωρίς να διαθέτει καμία άδεια λειτουργίας, είναι τοποθετημένες πάνω από φροντιστήριο επί της Ελ. Βενιζέλου 169 και Χαλκηδόνος, γεγονός, μάλιστα, που κάνει επισφαλές το κτίριο και από άποψης στατικής επάρκειας.
Ιδού και το αποκαλυπτικό αποτέλεσμα του ελέγχου της ΕΕΤΤ, βάσει επίσημου εγγράφου της: «Για τη διεύθυνση Ελ. Βενιζέλου 169 έχει χορηγηθεί άδεια στην εταιρεία Cosmote. Τεχνικό κλιμάκιο του τμήματος Εποπτείας και Ελέγχου Φάσματος διενήργησε αυτοψία στην ως άνω θέση στις 8/1/2010. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της αυτοψίας, βρέθηκε εγκατεστημένη μια ορθογώνια κατασκευή τύπου καμινάδας. Την ημέρα και ώρα της αυτοψίας μετρήθηκαν εκπομπές σε συχνότητες του φάσματος DCS της εταιρείας Cosmote, σύμφωνα με την προαναφερθείσα απόφαση και της εταιρείας Vodafone. Δεδομένου ότι για την εταιρεία Vodafone δεν βρέθηκε εκδοθείσα άδεια κατασκευής κεραίας, η ΕΕΤΤ έχει εκκινήσει τις προβλεπόμενες από τα οριζόμενα στο άρθρο 63 του Ν. 3431/2006 ενέργειες, όπως αυτός τροποποιήθηκε με το Ν. 3534/2007».
Ο περιβαλλοντικός σύλλογος «Κηφισιά SOS» κοινοποίησε το έγγραφο «βόμβα» της ΕΕΤΤ στη διεύθυνση ΠΕΧΩ της Περιφέρειας Αττικής και παραστάθηκε κατά της περιβαλλοντικής αδειοδότησης του συγκεκριμένου σταθμού βάσης κινητής τηλεφωνίας της Vodafone με αποτέλεσμα να διακοπεί κάθε επόμενη διαδικασία, βάσει της σχετικής νομοθεσίας.
Ήταν άλλη μια νίκη των τοπικών φορέων κατά της ασυδοσίας πολυεθνικών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας που έχουν βρει στην Ελλάδα γενικότερα ένα πρόσφορο έδαφος να αναπτύξουν παράνομα τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητές, σε βάρος της δημόσιας υγείας κι εφόσον δεν υπάρχει ο υποτυπώδης  έλεγχος από τις Αρχές.
Πλέον, απομένουν οι συντονισμένες και συγκεκριμένες νομικές ενέργειες που θα πρέπει να αναλάβει με πρωτοβουλία του ο Δήμος Νέας Ερυθραίας για να πέσει η κεραία της Vodafone στην Ελ. Βενιζέλου 169, η οποία εξακολουθεί να εκπέμπει παράνομα την ηλεκτρομαγνητική της ακτινοβολία σε σχολεία, υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ και σε χώρους συνάθροισης, χωρίς να έχει τη στοιχειώδη ευαισθησία η ιδιοκτήτρια εταιρεία για οποιοδήποτε μέτρο προστασίας του κοινού.
?

Προηγούμενο άρθροΑίσχος, ντροπή και αναλγησία!
Επόμενο άρθροΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ – Συνέπεια από επισκέπτες γκρίνια από κατοίκους και επαγγελματίες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.