Αν μετά τα μέτρα της 3ης Μαρτίου κάποιοι… βιαστικοί είχαν ξιφουλκήσει κατά της «κοινωνικά ανάλγητης», κυβέρνησης, τώρα με την κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου θα πειστούν και οι πιο κακόπιστοι, ότι επέρχεται η αναδιανομή του πλούτου, τα ταμεία του δημοσίου θα γεμίσουν από τη φορολόγηση των εχόντων και κατεχόντων και όλοι θα πάμε να κοιμηθούμε τον ύπνο του… σοσιαλιστικού δικαίου.
Χωρίς εμβριθείς αναλύσεις με μια απλή ανάγνωση να μερικά παραδείγματα εφαρμογής ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος
1 .Η φορολογία στα  κέρδη των A.E, των Ε.Π.Ε, και των μεγάλων Κοινοπραξιών μειώνεται από 25% σε 24% για φέτος και σε 4 χρόνια, στο 20%. Συνεχίζεται δηλαδή η μείωση των συντελεστών, που ξεκίνησε από τη χρήση 2005, η κυβέρνηση της Ν.Δ.  Θυμίζουμε ότι μέσα σε 4 χρόνια  μειώθηκαν από το 35% στο 25%!!!


Στον πίνακα φαίνεται καθαρά ότι σε μια περίοδο αύξησης του ΑΕΠ και καθήλωσης των εισοδημάτων των εργαζομένων και συνταξιούχων, ο φόρος των Νομικών Πρόσωπων μειώθηκε, ακόμα και σε απόλυτο αριθμό. Το δημόσιο έχασε ένα τεράστιο ποσό φόρων, το οποίο όμως αναπλήρωσαν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, αφού στο εν λόγω διάστημα πλήρωσαν 2,33 δις ευρώ περισσότερα. Να σημειώσουμε ότι αυτά τα χρόνια δεν υπήρχε κρίση, όπως τώρα, και το ΑΕΠ αυξήθηκε από 4,6% έως 3,5%.
2. Στο νομοσχέδιο δεν προβλέπεται πρόστιμο για την τακτική φοροδιαφυγής των επιχειρήσεων μέσω off shore;  (Αν ένα μαγαζί δεν κόψει 3 αποδείξεις γίνεται αναστολή της λειτουργίας του για ένα μήνα!)
3. Eνώ ορθά καταργείται κάθε ειδικός τρόπος φορολόγησης ορισμένων κατηγοριών επαγγελμάτων (Ταξί, Φορτηγά Δημόσιας Χρήσης, Κάμπινγκ, Μηχανικοί – Αρχιτέκτονες, Λιανοπωλητές, Πρακτορεία ΠΡΟΠΟ, Βενζινάδικα, Περίπτερα, κ.α. , όλως περιέργως, δεν γίνεται καμία αναφορά στην ομάδα που έχει επιτύχει την πιο προκλητική φορολογική μεταχείριση με το σύστημα του εξωλογιστικού προσδιορισμού, δηλαδή τις εφοπλιστικές και ναυτιλιακές επιχειρήσεις. Το αποτέλεσμα αυτού του τρόπου φορολόγησης είναι πραγματικά εντυπωσιακό: ενώ η Ελλάδα έχει τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο στον κόσμο, τα φορολογικά έσοδα από την ναυτιλία είναι μικρότερα από τα έσοδα που έχει το κράτος, μέσω των παραβόλων που πληρώνουν οι μετανάστες για την νομιμοποίηση τους !!!
4. Η φορολογία των τραπεζών μειώνεται (όπως και όλων των Α.Ε.) Το ΠΑΣΟΚ στην αντιπολίτευση είχε καταθέσει πρόταση νόμου για την φορολογία των Τραπεζών αυτό το θέμα και η κ. Κατσέλη είχε δηλώσει σε συνέντευξη τύπου: «Οι τράπεζες, υπολογίζεται ότι πληρώνουν περίπου το 7% (!!!) των κερδών τους σε φόρους, έναντι 27% που καταβάλει ένας μέσος εργαζόμενος με ετήσιες αποδοχές της τάξεως των 30.000 ευρώ».
5.  Ακόμα και για ένα αμάξι 1.000 κυβικών υπάρχει τεκμήριο. Ό­μως δεν υπάρχει κανένα απολύτως τεκμήριο για αγορά μετοχών, ομολόγων, μεριδίων μετοχικών κεφαλαίων ίδρυσης και αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ΑΕ.!!! Tα ποσά των νέων τεκμηρίων είναι μειωμένα κατά 45% έως 90% για περιουσιακά στοιχεία μεγάλης αξίας που κατέχουν πλούσιοι φορολογούμενοι (κύριες κατοικίες άνω των 200 τ.μ, δευτερεύουσες κατοικίες άνω των 150 τ.μ, ΙΧ με εργοστασιακή τιμολογιακή αξία άνω των 50.000 ευρώ, πισίνες, ταχύπλοα, κότερα).
5. Oι αποδείξεις που πρέπει να προσκομίσει κάποιος για να διατηρήσει το αφορολόγητο, ορίζονται με βάση το εισόδημα, είτε για αυτόν που το δηλώνει, είτε όπως αυτό προκύπτει με βάση τις αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης. Με το στρεβλό τρόπο, όμως, που έχουν οριστεί οι αντικειμενικές δαπάνες, αφού κατευθύνονται, κυρίως, στα μικρά και μεσαία εισοδήματα, και σε συνδυασμό με την εξαίρεση αποδείξεων που καλύπτουν βασικές δαπάνες των φορολογούμενων (ενοίκια, δόσεις δανείων, κινητή και σταθερή τηλεφωνία κτλ) πάρα πολλοί φορολογούμενοι – που σε καμία περίπτωση δεν είναι πλούσιοι- θα χάσουν το αφορολόγητο από την έλλειψη αποδείξεων.