Η Φατμά είναι μόλις δύο ετών. Κατάγεται από την Κένυα και όταν γεννήθηκε, οι πιθανότητες να ζούσε, ήταν μηδαμινές. Σώθηκε όμως, όπως και χιλιάδες άλλα παιδιά, χάρη σε μία φθηνή και αποτελεσματική μέθοδο. Από την τοποθέτηση στο κρεβατάκι της διχτυού εμποτισμένου με εντομοαπωθητικό. Αυτό απέτρεψε τα κουνούπια από του να την τσιμπήσουν, και να της μεταφέρουν τη μαλάρια, και τελικά τον θάνατο. Η Φατμά σώθηκε, κάτι όμως που δεν ισχύει για άλλα 26.000 παιδιά κάτω των 5 ετών, τα οποία πεθαίνουν καθημερινά σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Τα συγκλονιστικά στοιχεία, περιέχονται στην έκθεση της Unicef με τίτλο «Η κατάσταση των παιδιών παγκοσμίως».

Κάθε χρόνο παγκοσμίως πεθαίνουν δύο εκατομμύρια άνθρωποι από μαλάρια (ελονοσία), κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποφευχθεί με μια κουνουπιέρα. Ο φίλος μου ο Χρήστος, γιατρός το επάγγελμα, μου είπε ότι μια από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες του κόσμου σκέφτεται να σταματήσει την παραγωγή του φαρμάκου που αντιμετωπίζει την ελονοσία γιατί είναι πολύ φτηνό και η παραγωγή του δεν αποφέρει πια τα αναμενόμενα κέρδη.

Κάθε χρόνο παγκοσμίως πεθαίνουν δύο εκατομμύρια παιδιά από διάρροια, κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποφευχθεί με ένα σιρόπι των 25 σέντς. Ιλαρά, πνευμονία, ασθένειες θεραπεύσιμες με φτηνά εμβόλια είναι υπεύθυνες για το θάνατο δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως κάθε χρόνο.
Στον «πολιτισμένο κόσμο» της τηλεοπτικής δημοκοπίας, οι θάνατοι εκατομμυρίων ανθρώπων από αυτές τις ασθένειες δεν αποτελούν είδηση γιατί ο «πολιτισμένος κόσμος» δεν απειλείται από αυτές

Πριν μερικά χρόνια εμφανίστηκε η γρίπη των πουλερικών. Τα ΜΜΕ μας πλημμύρισαν με πληροφορίες, πανικό, σήματα κινδύνου. Επιδημία, η πιο επικίνδυνη απ όλες, μια πανδημία! Μιλάγανε μόνο για την τρομακτική αυτή ασθένεια.
Η γρίππη των πουλερικών προκάλεσε το θάνατο μόλις 250 ατόμων παγκοσμίως. 250 θάνατοι σε 10 χρόνια, δηλαδή αναλογικά 25 θάνατοι το χρόνο. Η κοινή γρίππη σκοτώνει μισό εκατομμύριο ανθρώπων το χρόνο παγκοσμίως. Μισό εκατομμύριο έναντι 25.
Τότε γιατί τόση φασαρία με τη γρίπη των πουλερικών;
Γιατί πίσω από αυτά τα κοτόπουλα υπήρχε ένας «κόκορας», ένας κόκορας με μεγάλο λειρί.
Μια διεθνής φαρμακευτική εταιρεία, η οποία  με το πασίγνωστο Tamiflu της πούλησε εκατομμύρια δόσεων στις Ασιατικές χώρες. Ακόμα και αν το Tamiflu έχει αμφίβολη αποτελεσματικότητα, η Βρετανική Κυβέρνηση αγόρασε 14 εκατομμύρια δόσεις για την πρόληψη του πληθυσμού της. Με την γρίπη των πτηνών, οι δύο μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες που προμηθεύουν την αγορά με αντιγριππικά, κέρδισαν χιλιάδες εκατομμύρια δολάρια.
Πρώτα με τα πουλερικά και τώρα με τα χοιρινά. Τώρα ξεκίνησε η ψύχωση της γρίπης των χοίρων.
Για τους εκατομμύρια νεκρούς του τρίτου κόσμου από μαλάρια, ιλαρά, πνευμονιά, μιλιά. Μόνο για τη γρίπη των χοίρων.
Αν πίσω από τα πτηνά υπήρχε ένας «κόκκορας», πίσω από τα γουρουνάκια ίσως  να υπάρχει ένα «μεγάλο γουρούνι»;
Κύριος μέτοχος αυτής της εταιρείας δεν είναι άλλος από τον Ντόναλτ Ράμσφελντ, υπουργού Άμυνας του Μπούς, υπεύθυνου για την εισβολή στο Ιράκ.
Οι μέτοχοι των φαρμακευτικών εταιρειών τρίβουν τα χέρια τους για άλλη μια φορά.
Η πραγματική πανδημία είναι η απληστία, τα τεράστια κέρδη αυτών των ιδιοτελών της υγείας. Κανείς δεν αρνείται τη λήψη των απαραίτητων μέτρων πρόληψης που λαμβάνει η κάθε χώρα.
Αλλά αν η «νέα γρίπη» είναι μια φοβερή πανδημία όπως λένε τα μέσα ενημέρωσης, εάν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τον απασχολεί τόσο πολύ αυτή η ασθένεια, γιατί δεν τη δηλώνει ως παγκόσμιο πρόβλημα της δημόσιας υγείας και να δώσει εντολή να παρασκευασθούν γενικά φάρμακα για την αντιμετώπισή της και να κάνει διανομή δωρεάν φαρμάκων σε όλες τις χώρες και ειδικά στις πιο φτωχές.
Αυτή δεν θα ήταν η καλύτερη λύση;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.